Zombies in Zoetermeer

Op zaterdag 23 oktober begint in Zoetermeer het Nederlands thrillerfestival. Gesponsord door Omroep Max. Logische keuze: daar trilt de achterban al uit zichzelf.

Sjaak Bral - 11 October 2016

Kunstgras

Afgelopen weekend waren er geen wedstrijd op veld 2 van SV Den Hoorn. Eerst maar eens kijken of de grasmat kankerverwekkend is. 'Soms krijg je die korreltjes in je mond.'

Sjaak Bral - 10 October 2016

Frites Atelier Amsterdam

 In juni opent hij in de Haagse Venestraat een heus 'Frites Atelier Amsterdam'. Jawel, met de toevoeging 020 erbij. Dat steekt. 'Welke gek gaat nu zijn zaak Amsterdam noemen en in Den Haag zitten?' Wederom een ondernemer die geen blijk geeft van enige kennis of interesse in lokale gebruiken en gevoeligheden. Als het hip bedoeld is slaat hij de plank mis; wie zijn zaak in Den Haag 'Amsterdam' noemt is gedoemd te mislukken. 

Sjaak Bral - 23 April 2016

Wedstrijdonderwijs

Een wedstrijd, welke wedstrijd het ook is, is bedoeld om mensen in twee groepen te verdelen: winnaars en verliezers. Daarbij zijn er, logischerwijze,  altijd meer verliezers dan winnaars. Toch wil ook ROC Mondriaan, ons MBO-onderwijs, hun geld en tijd in gaan zetten op excellente studenten. Honderd van hen worden geselecteerd om vervolgens een prestigieuze stageplek als beloning te winnen. Wedstrijdonderwijs. En daar staat zo'n schoobestuur bij te jodelen en de horlepiep te dansen alsof het iets grandioos is.

Sjaak Bral - 21 March 2016

Ome Ed en de V&D

'Dus we hebben honderd euro?', vraagt Elsje, en likt haar lippen af. Niet vanwege het bedrag maar vanwege de braadworst die ze zojuist verorberd heeft. 'En vijfenvijftig cent', vult haar dochter Samantha aan. 'En wat gaan we daarmee doen?', vraagt Paul nieuwsgierig. 'Woensdag naar de V&D', zeggen de dames in koor. 'Oh ja, die gaat weer een weekje open', mompelt Ome Ed. 'Met uitzendhulpen en afbreekprijzen. Het allerlaatste prijzencircus.' 

Sjaak Bral - 21 March 2016

Stoere Vrouwen

ik zou niet willen zeggen dat mijn vrouw veel shopt - maar Zalando is een filiaal begonnen in mijn voorkamer. Shoppen hoort bij een vrouw. Het is iets genetisch. Iets in het DNA. Waar mannen in de oertijd op jacht gingen, sprokkelde vrouwen dingen bij mekaar. Dat doen ze nu nog steeds maar dan voor zichzelf en dat noemen ze: shoppen. 

Sjaak Bral - 08 March 2016

Ard van der Stof

Ard van der Steur zit vaker op zijn knieen zit dan een fluffer op de filmset van een porno-prent. Ik weet wel wat ik Ard voor zijn verjaardag  zou geven: een stofjas. Met kniebeschermers.

Sjaak Bral - 30 January 2016