Stemhelper

Ik stem vanavond laat. In het Paard van Troje, waar ik een Engels bandje ga bewonderen. Dat kan tegenwoordig, stemmen op wilde lokaties. Nou ja, het is eigenlijk nog erg braaf. Dat kan beter.

 

Sjaak Bral - 15 March 2017

Namen noemen

We moesten er thuis wél even de eettafel voor opzij schuiven en het overige meubilair in de gang zetten; pas daarna konden we de monstrueus grote kandidatenlijst voor de verkiezingen uitvouwen. 

Sjaak Bral - 03 February 2017

De vinger

Eigenlijk kan je die blunder met de bankjes in de tramhalte de schuldigen niet kwalijk nemen. Tijden en technologien veranderen razendsnel snel. Feitelijk komt het door de sterk verbeterde fijne motoriek van de nieuwe generatie klierende kinderen.

Sjaak Bral - 03 January 2017

Zombies in Zoetermeer

Op zaterdag 23 oktober begint in Zoetermeer het Nederlands thrillerfestival. Gesponsord door Omroep Max. Logische keuze: daar trilt de achterban al uit zichzelf.

Sjaak Bral - 11 October 2016

Kunstgras

Afgelopen weekend waren er geen wedstrijd op veld 2 van SV Den Hoorn. Eerst maar eens kijken of de grasmat kankerverwekkend is. 'Soms krijg je die korreltjes in je mond.'

Sjaak Bral - 10 October 2016

Frites Atelier Amsterdam

 In juni opent hij in de Haagse Venestraat een heus 'Frites Atelier Amsterdam'. Jawel, met de toevoeging 020 erbij. Dat steekt. 'Welke gek gaat nu zijn zaak Amsterdam noemen en in Den Haag zitten?' Wederom een ondernemer die geen blijk geeft van enige kennis of interesse in lokale gebruiken en gevoeligheden. Als het hip bedoeld is slaat hij de plank mis; wie zijn zaak in Den Haag 'Amsterdam' noemt is gedoemd te mislukken. 

Sjaak Bral - 23 April 2016