Voorstellingen

Vaarwel 2021

'Het maakt niet uit', sprak een oudere vrouw tegen Sjaak, na zijn allereerste oudejaarsconference in theater Pepijn. 'Als u het zelf maar leuk vindt.’ 
Nu, 25 jaar later, bestormt hij de theaters met Vaarwel 2021. 
Een avond gevuld met de gebeurtenissen van een stormachtig jaar, maar vooral gemarineerd in de gulle lach die we de laatste 18 maanden moesten missen. 
Dat halen we keihard in dankzij de meester van de actuele grap, de man wiens oudejaarsconference al 25 jaar onafgebroken staat als een huis: Sjaak Bral. Oudere vrouwen zijn meer dan welkom. 

De Meesterkraker

Aage M is, begin jaren zeventig, de allereerste knuffelcrimineel van Nederland. Deze Haagse meesterkraker steelt met zijn charme en Haagse humor de harten van heel Nederland. Hij kraakt in zes jaar tijd 52 kluizen en vergaart hiermee een fortuin. Dat hij er net zo makkelijk weer doorheen jaagt – of weggeeft aan minderbedeelden.
 
Aage groeit op in een Jappenkamp met zijn moeder. Zij krijgt na de oorlog een hoge functie bij Defensie en sterft onder zeer verdachte omstandigheden. Dit blijkt het startsein voor zijn criminele loopbaan. 
‘De man met de thermische lans’ smelt de dikste kluisdeuren. Nooit gebruikt hij geweld. Als hij eindelijk wordt gepakt….ontsnapt Aage binnen een maand uit de gevangenis in Leeuwarden. ‘Ik heb nu eenmaal die capaciteiten’, is zijn nonchalante verklaring. De sympathieke kluizenkraker omgeeft zich met foute vrienden, belandt in de sexindustrie en raakt uiteindelijk aan lager wal. Maar wie was De Meesterkraker werkelijk?
 
Sjaak Bral brengt samen met acteur Burt Rutteman een avond vol spanning, ontroering en humor over het bewogen leven van Aage Meinesz. Een reis terug naar de onschuldige jaren zeventig - want als vroeger alles beter was, geldt dat zéker voor de onderwereld.